OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Tu.Danka

SUROVINY

1. červená fazuľa

Fazuľa má vo všeobecnosti povesť zdravého jedla. Červená fazuľa sa však musí variť minimálne 10 minút vo vriacej vode, aby sa zbavila jedovatej zložky, ktorú obsahuje, a síce, fytohemaglutinínu. Avšak varenie červenej fazule vo vode, ktorá nevrie viac ako 10 mintúz, vám môže ublížiť ešte viac. Jedovatá časť sa môže zdvoj- alebo až strojnásobiť. Odborníci tvrdia, že dostatočné teplo odstraňuje aktívnu zložku jedu a tak nie je schopná napadnúť bunky nášho tela.

2. Muškátový orech

Korenie, ktorého iba štipka nikomu neublíži. Ale konzumovanie veľkého množstva môže viesť k bolesti hlavy, nevoľnosti, závratom alebo dokonca halucináciám. Oriešok obsahuje psychoaktívnu zložku zvanú myristicin. Odborníci vravia, že každé korenie, ktoré konzumujeme vo veľkom množstve, ako napríklad rozmarín, oregano apod., nám nerobí dobre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Para orechy

Ďalší druh orechu, na ktorého konzumáciu by sme si mali dať pozor je para orech, ktorého tvar pripomína pol mesiac. Obsahuje selén a veľké množstvo môže byť pre naše telo jedovaté. Odporúčaná denná dávka, aby sme sa vyhli otráveniu selénom, sú 3 orechy. Experti zastávajú názor, že orechy sú pre ľudské telo problematické. Orechy patria medzi alergény a spolu s faktom, že sú jedovaté, by mohla byť reakcia na ne horšia ako len otrava. Je známe, že orechy sú dobré pre naše srdce, ale netreba zabúdať, že obsahujú chemikálie, ktoré by nám mohli ublížiť.

4. Sušené ovocie

Väčšina sušeného ovocia, ktorá sa predáva v našich obchodoch, prechádza procesom priemyselného sušenia, ktorého súčasťou je používanie síry a sorbanu draselného. Aby sme si nepoškodili tráviaci systém, neodporúča sa jesť veľké množstvo. Odborníci upozorňujú, že vystavenie sa veľkému množstvu síry môže spôsobiť scitlivenie žalúdka a iné zažívacie problémy. Okrem toho, všetky časti, ktoré neboli poriadne uskladnené môžu obsahovať plesne, mykotoxíny, ktoré sú pre nás nebezpečné.