2 polievkové lyžice nastrúhaného zeleru 2 polievkové lyžice nastrúhanej mrkvy 4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov 4 polievkové lyžice strúhaného syra 4 strúčiky cesnaku 1/2 menšie cibule 1 polievková lyžica sójovej omáčky 1 polievková lyžica worcesterskej omáčky 1 polievková lyžica horčice 1 polievková lyžica oleja tabasco (ostrý kečup) mleté čierne korenie soľ.
Postup prípravy receptu
Nastrúhanú zeleninu, syr a orechy zmiešame.
Pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Primiešame sójovú a worcesterskou omáčku, horčicu, olej a zmes dochutíme tabascom či ostrým kečupom, soľou a korením.
Zeleninový tatarák natierame na opečené chleby alebo sendviče. Podávame s čerstvou zeleninou. Doplnila som oproti receptu nakoniec i žĺtkom, prišlo mi to ešte jemnejšie, ale nie je podmienkou.
Poznámka
Recept nie je môj, ale všetkým dobre známe Jany Remkové, ktorá má momentálne rozbitý foťák a potrebovala k receptu nafotiť fotky .... sľúbila som jej teda urobiť fotky a poslať jej je, nech si recept vloží sama, ale postavila si hlavu, že nie , že ho mám vložiť ja, keď už som sa s tým robila a už s ňou nepohlo ani stádo volov ...: D